Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tuńczykowe kotleciki

Autor
A A A
  • Tuńczykowe kotleciki

    Fot. Łukasz Zandecki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tuńczykowe kotleciki - składniki:
Tuńczykowe kotleciki - sposób przygotowania: Przygotuj masę na kotleciki: wymieszaj ziemniaki z tuńczykiem, czosnkiem i ziołami. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dodaj żółtko. Wyrób masę, ulep z niej kotleciki i obtocz je w mące. Jeśli ci się nie spieszy, włóż je na godzinkę do lodówki. Przygotowane kotlety usmaż na patelni grillowej posmarowanej olejem lub upiecz na grillu - najlepiej ułóż je nie bezpośrednio na ruszcie, tylko na skropionej olejem aluminiowej tacce. Dobrym dodatkiem do kotlecików jest sałatka grecka.