Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pissaladiere - tarta z anchois i oliwkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pissaladiere - tarta z anchois i oliwkami - składniki:
Pissaladiere - tarta z anchois i oliwkami - sposób przygotowania: Obraną cebulę kroimy w piórka i przesmażamy na łagodnym ogniu na odrobinie oliwy, aż się leciutko zrumieni (w tym celu można dodać odrobinę cukru). Ciasto rozkładamy na blasze do pieczenia, przykrywamy warstwą cebuli, na niej równomiernie rozkładamy anchois i posypujemy oliwkami. Lekko skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy (ewentualnie można posypać ziołami prowansalskimi). Pieczemy 20 minut w 180°C. Pissaladiere podajemy letnią.
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo