Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marchewkowe drożdżówki z owocami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Marchewkowe drożdżówki z owocami - składniki:
Marchewkowe drożdżówki z owocami - sposób przygotowania: Przygotowujemy ciasto zgodnie z przepisem podstawowym. Gdy wyrośnie, dzielimy na pół i każdą połówkę rozwałkowujemy na prostokąt o grubości pół centymetra. Delikatnie wtykamy owoce w oba placki, zwijamy w rulony od dłuższego boku. Każdy rulon kroimy na 10 plastrów, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Czekamy, aż ciastka wyrosną (od pół godziny do godziny). Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Wsuwamy blachę (lub blachy) z drożdżówkami, pieczemy 15-18 minut. Ostudzone ciastka oprószamy cukrem pudrem i posypujemy posiekanymi pistacjami.
Klasyk z podstawówki drożdżówki z budyniem

Informacje o Marchewkowe drożdżówki z owocami

  • Jesienne wypieki

    Jesienne wypieki

    pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w temp. 180 st., ok. 40 min. Polewa: wszystkie składniki połączyć i gotować na bardzo małym ogniu aż do rozpuszczenia cukru. Smarować zimne ciasto. Pyszne z serkiem waniliowym. Autor: Marta Gessler Marchewkowe drożdżówki z owocami Zamiast cynamonu