Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Portugalskie roladki z polędwicy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Portugalskie roladki z polędwicy - składniki:
Portugalskie roladki z polędwicy - sposób przygotowania: Polędwicę wołową kroimy na cztery kawałki i rozbijamy delikatnie, jak na bitki. Mieszamy składniki marynaty, a następnie zalewamy nią mięso i odstawiamy na 8 godzin. Boczek kroimy w cieniutkie plasterki (najlepiej poprosić o to w sklepie), owijamy nimi szczelnie wyjęte z marynaty mięso. Grillujemy na mocno rozgrzanym ruszcie po 2 min z każdej strony. Z folii aluminiowej formujemy mieszki. Umieszczamy w nich zgrillowane mięso, do środka wkładamy po odrobinie posiekanej cebuli, czosnku i natki pietruszki, wlewamy 2 łyżki marynaty, 2 łyżki śmietany. Zawijamy szczelnie folię. Pieczemy na grillu przez kolejne 5 min, następnie rozwijamy odrobinę folię i grillujemy jeszcze przez 2 min. Zjadamy ze smakiem.