Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krewetki tygrysie, kurki z boczkiem w smietanie, koper
Krewetki tygrysie, kurki z boczkiem w smietanie, koper - składniki:
Krewetki tygrysie, kurki z boczkiem w smietanie, koper - sposób przygotowania:
Krewetki obieramy i oczyszczamy. Boczek kroimy w paski lub plasterki. Kurki należy dokładnie umyć. Na suchej patelni podsmażamy boczek i dodajemy krewetki. Obsmażamy z każdej strony i dodajemy kurki. Podlewamy winem. Po odparowaniu dolewamy śmietanę .Gotujemy aż śmietana się wyredukuje i zgęstnieje. Dodajemy pieprz i świeży koper.
Jak oczyścić kurki, czyli grzyby bez zarzutu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki