Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ceviche z łososia
Ceviche z łososia - składniki:
Ceviche z łososia - sposób przygotowania:
Z limonek ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Wkładamy do dużej miski, a następnie dodajemy drobno pokrojone szalotki, papryczki, poszatkowaną kolendrę, sos sojowy, olej sezamowy, sos chili z limonką i kolendrą oraz cukier. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Do tak sporządzonej marynaty dodajemy pokrojony w niewielką kostkę filet z łososia. Każdy kawałek mięsa pokrywamy marynatą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Przed podaniem należy pozwolić rybie nabrać temperatury pokojowej, co pozwoli w pełni docenić jej walory.
- 250 g łososia (filet)
- sok z dwóch limonek
- 2 kolorowe papryczki chili
- 2 szalotki
- 1/2 pęczka kolendry
- 4 łyżki sosu chili z limonką i kolendrą TaoTao
- 2 łyżki sosu sojowego TaoTao
- 2 łyżki oleju sezamowego TaoTao
- łyżeczka cukru
- sól i pieprz do smaku
Informacje o Ceviche z łososia
-
Menu dnia prosto z Meksyku
minutach od przygotowania, kiedy mięso ryby zmieni zabarwienie na jaśniejsze (pod wpływem działania soku z cytrusów). Ceviche z łososia 300 g filetów z łososia sok z 1 limonki papryczka chilli sól świeżo zmielony czarny pieprz oliwa extra virgin awokado czerwona papryka ew. posiekana kolendra Z
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki