Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ceviche z łososia

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ceviche z łososia - składniki:
Ceviche z łososia - sposób przygotowania: Z limonek ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Wkładamy do dużej miski, a następnie dodajemy drobno pokrojone szalotki, papryczki, poszatkowaną kolendrę, sos sojowy, olej sezamowy, sos chili z limonką i kolendrą oraz cukier. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Do tak sporządzonej marynaty dodajemy pokrojony w niewielką kostkę filet z łososia. Każdy kawałek mięsa pokrywamy marynatą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Przed podaniem należy pozwolić rybie nabrać temperatury pokojowej, co pozwoli w pełni docenić jej walory.    

Informacje o Ceviche z łososia

  • Menu dnia prosto z Meksyku

    Menu dnia prosto z Meksyku

    minutach od przygotowania, kiedy mięso ryby zmieni zabarwienie na jaśniejsze (pod wpływem działania soku z cytrusów). Ceviche z łososia 300 g filetów z łososia sok z 1 limonki papryczka chilli sól świeżo zmielony czarny pieprz oliwa extra virgin awokado czerwona papryka ew. posiekana kolendra Z