Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Schab w sezamie po wietnamsku
Schab w sezamie po wietnamsku - składniki:
Schab w sezamie po wietnamsku - sposób przygotowania:
Sezam: Obtaczamy w nim opłukane i osuszone kotlety. Schab: Kładziemy go na zimny tłuszcz i smażymy, aż sezam zbrązowieje (ok. 3 min z każdej strony). Następnie zmniejszamy płomień i smażymy kotlety jeszcze po 4 minuty z każdej strony (mięso powinno być różowe w środku). Zdejmujemy z patelni mięso, studzimy i kroimy na małe plasterki. Makaron ryżowy: Gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sos: Mieszamy sok z limonki z sosem rybnym oraz z ziołami. Gotowym sosem polewamy makaron i mieszamy. Chilli: Kroimy papryczki i dodajemy do makaronu wraz z pokrojonym schabem. Potrawę możemy podać z pałeczkami.
- 2 kotlety schabowe bez kości (po 20 dag)
- 2 łyżki sezamu
- oliwa do smażenia
- 20 dag makaronu ryżowego
- sok z 1 limonki
- 2 łyżki sosu rybnego
- po kilka listków mięty
- i bazylii
- 3-4 zielone i czerwone papryczki chilli
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki