Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Schab w sezamie po wietnamsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Schab w sezamie po wietnamsku - składniki:
Schab w sezamie po wietnamsku - sposób przygotowania: Sezam: Obtaczamy w nim opłukane i osuszone kotlety. Schab: Kładziemy go na zimny tłuszcz i smażymy, aż sezam zbrązowieje (ok. 3 min z każdej strony). Następnie zmniejszamy płomień i smażymy kotlety jeszcze po 4 minuty z każdej strony (mięso powinno być różowe w środku). Zdejmujemy z patelni mięso, studzimy i kroimy na małe plasterki. Makaron ryżowy: Gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sos: Mieszamy sok z limonki z sosem rybnym oraz z ziołami. Gotowym sosem polewamy makaron i mieszamy. Chilli: Kroimy papryczki i dodajemy do makaronu wraz z pokrojonym schabem. Potrawę możemy podać z pałeczkami.