Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kurczak panierowany

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kurczak panierowany - składniki:
Kurczak panierowany - sposób przygotowania: W każde udko wsuwamy palec tuż przy kości i w powstały otwór wcieramy sól. Starannie posolony węgierskim sposobem kurczak będzie się znacznie różnił w smaku od polskiego, solonego tylko z wierzchu, zwłaszcza gdy po nasoleniu wstawimy go na 2-3 godziny do lodówki, aby sól się dobrze wchłonęła. Następnie obtaczamy kurczaka w mące, roztrzepanym posolonym jajku oraz bułce tartej. Przyklepujemy panierkę, aby ściśle przylegała do mięsa. Smażymy w głębokim, dobrze rozgrzanym smalcu przez 20-25 minut na średnim ogniu. Podajemy z sałatą i frytkami.

Informacje o Kurczak panierowany