Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Biała kiełbasa pieczona z pietruszką, czosnkiem i ziołami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Biała kiełbasa pieczona z pietruszką, czosnkiem i ziołami - składniki:
Biała kiełbasa pieczona z pietruszką, czosnkiem i ziołami - sposób przygotowania: Kiełbasę nacinamy, korzenie pietruszki oczyszczamy i kroimy w słupki, natkę siekamy. Olej mieszamy ze skórką cytrynową, suszonymi ziołami i pieprzem. Połową mieszanki smarujemy dno naczynia żaroodpornego, kładziemy kiełbasę, pietruszkę i ząbki czosnku w łupinkach. Polewamy resztą oleju z przyprawami. Na wierzchu kładziemy gałązki świeżych ziół, odkładając nieco listków do dekoracji. Pieczemy 25-30 minut w 180 st. C, aż kiełbasa się zrumieni. Usuwamy gałązki, a kiełbasę kroimy na kawałki o długości 6-7 cm. Podajemy, dekorując listkami ziół i posiekaną natką.