Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Śledzie curry ze skórką pomarańczową

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Śledzie curry ze skórką pomarańczową - składniki:
  • 6-8 filetów śledziowych matiasów
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 winne jabłko
  • 1/2 opakowania kandyzowanej skórki pomarańczowej (ok. 5 dag)
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki curry
  • cukier i sól do smaku
  • 2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
Śledzie curry ze skórką pomarańczową - sposób przygotowania: Filety zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2 godz. Następnie osuszamy i kroimy na kawałki. Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę. Mieszamy: skórkę pomarańczową, jabłko, majonez, śmietanę, sok z cytryny, curry, cukier i sól. Układamy śledzie na półmisku i polewamy sosem. Posypujemy szczypiorkiem.