Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwiczki wieprzowe marynowane w winie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Polędwiczki wieprzowe marynowane w winie - składniki:
  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • sól
  • pieprz
  • Marynata:
  • 2 cebule
  • 5 obranych ząbków czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml oleju
Polędwiczki wieprzowe marynowane w winie - sposób przygotowania: Polędwiczki kroimy w plastry grubości 3 cm, nacieramy solą i pieprzem. Składniki marynaty miksujemy, wkładamy do niej mięso. Wstawiamy na 3 godziny do lodówki. Przekładamy do brytfanny lub umieszczamy na grillu w piekarniku. Pieczemy pół godziny w 190 st. C. Podajemy z sosem tzatziki.