Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sandacz faszerowany
Sandacz faszerowany - składniki:
Sandacz faszerowany - sposób przygotowania:
Z jednego fileta zdejmij skórę (nie wyrzucaj jej). Mięso zmiel trzykrotnie, do ostatniego mielenia dodaj chałkę, marchew i selera. Wbij jajko, wsyp koperek, posól i popieprz, wyrób na gładką masę. Drugi filet z sandacza rozetnij poziomo wzdłuż i rozłóż jak książkę. Pod część mięsa bez skóry podłóż skórę z poprzedniego fileta. Na przygotowany płat ryby nałóż farsz. Ostrożnie zroluj i zawiń w folię aluminiową. Ułóż w formie, wstaw do kąpieli wodnej, gotuj 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 150 st. C. Składniki sosu winegret wymieszaj w słoiczku lub shakerze, polej sałatę. Na talerz wylej parę łyżek śmietany, na wierzchu ułóż plastry ostudzonego sandacza. Podawaj z sałatką.
- 2 filety z sandacza (po 20 dag)
- 1 ugotowana marchew
- kawałek ugotowanego selera
- 2 kromki chałki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 jajko
- kwaśna śmietana
- po kilka listków różnych rodzajów sałaty
- sól
- pieprz
- Ziołowy winegret:
- 6 łyżek oliwy
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki octu winnego (białego)
- roztarty czosnek
- oregano
- bazylia
- koperek
- tymianek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki