Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kofta z hummusem
Kofta z hummusem - składniki:
Kofta z hummusem - sposób przygotowania:
Cebulę drobno siekamy razem z natką, następnie dokładnie mieszamy z mięsem i przyprawami. Formujemy szaszłyki, obklejając mięsem namoczone w wodzie patyczki. Układamy je na blasze i pieczemy w 180 st. C przez jakieś 20 minut. Patyczki wyjmujemy. Chleb smarujemy hummusem, kładziemy na nim ciepłe szaszłyki i dodajemy ulubione warzywa oraz zioła. Ciasno zawijamy i podajemy.
- 1 cebula średniej wielkości
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 150 g mielonej wołowiny
- do smaku sól
- pieprz
- 7 przypraw arabskich
- patyczki do szaszłyków
- 2-3 chlebki pita
- 2-3 łyżki hummusu przyrządzonego według przepisu podstawowego
- warzywa wedle uznania (pomidory; ogórki; cebula; marynowana rzodkiew; dzikie ogórki libańskie; cebula)
- świeże zioła (natka pietruszki i mięta)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki