Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Carpaccio z cukinii z miętą
Carpaccio z cukinii z miętą - składniki:
Carpaccio z cukinii z miętą - sposób przygotowania:
Cukinię kroimy w jak najcieńsze plasterki, układamy je na talerzykach, tak aby lekko zachodziły jeden na drugi. Listki mięty kroimy w wąskie paseczki i posypujemy nimi cukinię. Ucieramy oliwę z sokiem cytrynowym, skrapiamy cukinię, posypujemy solą, pieprzem i leciutko uprażonymi na suchej patelni orzeszkami. Odstawiamy na 10 minut, aby cukinia przegryzła się z sosem. Bezpośrednio przed podaniem ścieramy ser na grube wiórki i posypujemy carpaccio.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki