Krem pietruszkowo-gruszkowy
- 1 kg korzeni pietruszki
- 3 łyżki oleju z pestek winogron
- 1 gruszka
- 1.5 l bulionu warzywnego
- 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
- kilka gałązek świeżego tymianku
- gałka muszkatołowa
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- garść uprażonych i posiekanych migdałów
Informacje o Krem pietruszkowo-gruszkowy
-
Menu dnia z włoską zapiekanką
Pietruszka i gruszka to zgrany duet. Oprócz posiekanych migdałów, można posypać tę zupę pokruszonym serem z niebieską lub zieloną pleśnią. Krem pietruszkowo-gruszkowy 3 pietruszki 3 łyżki oleju z pestek winogron gruszka 1 l wywaru warzywnego 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny kilka
-
Lekkostrawny obiad na słono i słodko - 5 przepisów
w tym przypadku - warzyw i owoców). Pamiętaj, żeby unikać tych wzdymających, jak kalafior czy brokuł. Krem pietruszkowo-gruszkowy 1 kg korzeni pietruszki 3 łyżki oleju z pestek winogron 1 gruszka 1.5 l bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny kilka gałązek świeżego tymianku
-
Lekkie zupy - najlepsze po świętach
tej zupie da się wyczuć delikatną słodycz gruszki. Świetnie pasują do niej zarówno posiekane orzechy włoskie czy migdały, jak i pokruszony ser z niebieską lub zieloną pleśnią. Krem pietruszkowo-gruszkowy 3 pietruszki 3 łyżki oleju z pestek winogron gruszka 1 l wywaru warzywnego 1/2 łyżeczki
-
Wege jesień - smacznie, zdrowo, pomysłowo
Pietruszka i gruszka to zgrana para. Świetnie smakują zwłaszcza w jesiennej zupie. Krem pietruszkowo-gruszkowy 1 kg korzeni pietruszki 3 łyżki oleju z pestek winogron 1 gruszka 1.5 l bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny kilka gałązek świeżego tymianku gałka muszkatołowa
-
Pięć obiadów, które walczą z zimową oponką
Choć starasz się zrzucić nadprogramowe kilogramy lub jeść zdrowiej, brakuje ci ciasteczek? Znamy to. Raz na jakiś czas zrób sobie domowe ciasteczka owsiane. Najlepiej zabierz je ze sobą do pracy lub szkoły. Krem pietruszkowo-gruszkowy 1 kg korzeni pietruszki 3 łyżki oleju z pestek winogron 1
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki