Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z białej rzodkwi
Sałatka z białej rzodkwi - składniki:
Sałatka z białej rzodkwi - sposób przygotowania:
Rzodkiew obieramy i kroimy w cienkie plastry. Orzechy i natkę grubo siekamy. Mieszamy olej orzechowy, sok z cytryny, odrobinę soli i świeżo zmielonego pieprzu. Plastry rzodkwi układamy na talerzu, posypujemy orzechami i pietruszką, skrapiamy sosem.
- 1 duża biała rzodkiew
- duża garść wyłuskanych włoskich orzechów
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
- sok z 1/2 cytryny
- sól i pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki