Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Trifle truskawkowe
Trifle truskawkowe - składniki:
Trifle truskawkowe - sposób przygotowania:
Budyń gotujemy w 3 szklankach mleka. Pozostawiamy do wystudzenia. Biszkopty rozkładamy do 6 żaroodpornych foremek i skrapiamy alkoholem. Rozgrzewamy grill w piekarniku. Ubijamy śmietanę i łączymy z przestudzonym budyniem i truskawkami. Napełniamy masą foremki i posypujemy cukrem. Zapiekamy ok. 5 min, aż cukier się skarmelizuje. Schładzamy w lodówce. [1 porcja - 209 kcal]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki