Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zrazy warmińskie
Zrazy warmińskie - składniki:
Zrazy warmińskie - sposób przygotowania:
Mięso rozbij tłuczkiem, posól, popieprz. Namoczony i odciśnięty chleb wymieszaj z jajkiem i boczkiem, przypraw. Tą masą posmaruj mięso, uformuj zrazy, obwiąż nicią. Obtocz w mące, usmaż na smalcu, włóż do brytfanny. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj do zrazów, podlej wodą lub bulionem, duś do miękkości. Sos przypraw, a jeśli chcesz, zabiel śmietaną.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki