Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Salsa mexicana

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Salsa mexicana - składniki:
  • 5 (40 dag) pomidorów
  • 3 (18 dag) cebule
  • 1 zielona papryczka chili
  • 1 szklanka posiekanej kolendry
  • sok z 1 limonki lub cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka grubej soli morskiej
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (jeśli sos ma być ostry)
Salsa mexicana - sposób przygotowania: Warzywa umyj, obierz, drobno pokrój, wymieszaj z kolendrą, oliwą, solą i pieprzem, polej sokiem z cytryny. Przykryj i odstaw do lodówki nawet na 2 dni. Podawaj z tortillą albo chipsami.