Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron paccheri z pomidorkami, bazylią i ricottą (paccheri con pomodorini caramellizzati, basilico a ricotta)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron paccheri z pomidorkami, bazylią i ricottą (paccheri con pomodorini caramellizzati, basilico a ricotta) - składniki:
Makaron paccheri z pomidorkami, bazylią i ricottą (paccheri con pomodorini caramellizzati, basilico a ricotta) - sposób przygotowania: Pomidorki wkładamy do żaroodpornego naczynia, posypujemy cukrem, szczyptą soli i skrapiamy oliwą. Dodajemy parę liści bazylii i pieczemy 15 min w 200 st. C (z wiatrakiem),aż się skarmelizują. Studzimy i rozgniatamy widelcem z ricottą, masłem i parmezanem, aby powstała jednolita masa. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy trochę bazylii. Gotujemy makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzamy, mieszamy z sosem i podajemy.