Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryba a la Veracruz

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryba a la Veracruz - składniki:
Ryba a la Veracruz - sposób przygotowania: Rybę natrzyj czosnkiem, solą i sokiem z cytryny, odstaw na 5 minut. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidory sparz, obierz i posiekaj. Czosnek obierz, oliwki osącz i posiekaj. W dużym garnku rozgrzej połowę oliwy i wrzuć cebulę oraz czosnek. Dodaj pomidory i gotuj na ostrym ogniu przez kilka minut. Zmniejsz ogień, wrzuć oregano i listki laurowe. Dodaj oliwki i kapary, duś na małym ogniu około 10 minut. Sos przypraw solą i pieprzem, odstaw. Na pozostałej oliwie usmaż rybę z każdej strony na rumiano. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż rybę, zalej sosem. Przykryj i zapiekaj około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C. Rada: Veracruz było pierwszą osadą założoną przez Corteza. Tu zawsze jadło się jak w Hiszpanii.