Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Steki palone
Steki palone - składniki:
Steki palone - sposób przygotowania:
Steki nacieramy solą i pieprzem. Smażymy je na maśle - od 1,5 minuty na stronę (krwiste) do 4,5 minuty (dobrze wysmażone). Polewamy 100 ml alkoholu i podpalamy. Palimy 30 sekund, nakrywamy patelnię pokrywką. Zdejmujemy mięso z patelni, sos mieszamy z zielonym pieprzem i śmietaną. Steki skrapiamy resztą alkoholu, podpalamy. Gdy płomień zgaśnie, polewamy sosem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki