Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwica wołowa z miso

Autor
A A A
  • Polędwica wołowa z miso

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Polędwica wołowa z miso - składniki:
  • 2 łyżki czarnego pieprzu w ziarnach
  • 1 posiekana szalotka
  • 4 łyżeczki pasty miso
  • 4 łyżki sake
  • 4 plastry (po 15 dag każdy) polędwicy wołowej
  • 4 garści kiełków soi lub rzodkiewki
  • sól do smaku
Polędwica wołowa z miso - sposób przygotowania: Utłucz w moździerzu szalotkę razem z pieprzem. Dodaj pastę miso oraz sake, dopraw do smaku solą,wymieszaj. Rozgrzej grill. Smaż na nim polędwicę po 5 minut z każdej strony (jeśli trzeba, nieco dłużej). Każdy kawałek posmaruj pastą z miso i grilluj, aż mięso zbrązowieje. Podawaj polędwicę ułożoną na kiełkach.