Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ośmiornica z orientalną sałatką ogórkową

Autor
A A A
  • Ośmiornica z orientalną sałatką ogórkową

    Fot. Marcin Klaban

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ośmiornica z orientalną sałatką ogórkową - składniki:
Ośmiornica z orientalną sałatką ogórkową - sposób przygotowania: Myjemy ośmiornicę, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na kawałki (2-3 cm). Obtaczamy w mące kukurydzianej doprawionej wcześniej solą i pieprzem. Przygotowujemy sałatkę. Za pomocą obieraczki dzielimy ogórka na cienkie paski. Mieszamy z drobno posiekaną papryczką, dodajemy miętę, polewamy sokiem z limonki i oliwą. Na rozgrzanym w garnku oleju smażymy ośmiornicę przez 2-3 minuty, aż będzie złocista. Podajemy ze schłodzoną sałatką.