Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Schab z krewetkami i imbirem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Schab z krewetkami i imbirem - składniki:
Schab z krewetkami i imbirem - sposób przygotowania: Krewetki drobno siekamy i mieszamy z posiekanymi czosnkiem, dymką, grzybem, chilli, bazylią, kolendrą, solą i pieprzem. Nacinamy schab wzdłuż, w nacięcie wkładamy farsz krewetkowo-ziołowy. Imbir obieramy i ścieramy na tarce. Dusimy w miodzie i zalewamy winem. Odparowujemy płyn do konsystencji gęstego syropu i dodajemy sos sojowy. Powstałą glazurą smarujemy schab i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Pieczemy 45 minut, co kilka minut smarując mięso marynatą.
Krewetki w kokosowej panierce