Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pralinki nugatowe
Pralinki nugatowe - składniki:
Pralinki nugatowe - sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuszczamy, a bakalie rozdrabniamy, polewamy syropem cukrowym i posypujemy cukrem pudrem. Suszymy w piekarniku w temperaturze 150oC, tak długo, aż będą chrupiące. Łączymy z roztopioną czekoladą i nutellą. Masę rozsmarowujemy na wysokość 1 cm w formie wyłożonej papierem, chłodzimy. Wyjmujemy z formy i smarujemy wierzch roztopioną czekoladą. Gdy zastygnie, odwracamy i smarujemy z drugiej strony. Kroimy na kwadraty.
- 100 g mlecznej czekolady
- 60 g migdałów i orzechów
- syrop cukrowy
- cukier puder
- 250 g masy orzechowej (np. nutelli)
- 100 g czekolady do wykończenia
Informacje o Pralinki nugatowe
-
Jak zrobić pralinki
. Przekładamy do rękawa cukierniczego z gładkim zdobnikiem i szprycujemy na papier, tworząc rulony. Zamrażamy. Kroimy na kawałki, które obtaczamy w czekoladzie lub cukrze pudrze. Pralinki nugatowe 100 g mlecznej czekolady, 60 g orzechów i migdałów, syrop
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki