Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pralinki nugatowe

Autor
A A A
  • Pralinki nugatowe

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pralinki nugatowe - składniki:
Pralinki nugatowe - sposób przygotowania: Czekoladę rozpuszczamy, a bakalie rozdrabniamy, polewamy syropem cukrowym i posypujemy cukrem pudrem. Suszymy w piekarniku w temperaturze 150oC, tak długo, aż będą chrupiące. Łączymy z roztopioną czekoladą i nutellą. Masę rozsmarowujemy na wysokość 1 cm w formie wyłożonej papierem, chłodzimy. Wyjmujemy z formy i smarujemy wierzch roztopioną czekoladą. Gdy zastygnie, odwracamy i smarujemy z drugiej strony. Kroimy na kwadraty.

Informacje o Pralinki nugatowe

  • Jak zrobić pralinki

    Jak zrobić pralinki

    . Przekładamy do rękawa cukierniczego z gładkim zdobnikiem i szprycujemy na papier, tworząc rulony. Zamrażamy. Kroimy na kawałki, które obtaczamy w czekoladzie lub cukrze pudrze. Pralinki nugatowe 100 g mlecznej czekolady, 60 g orzechów i migdałów, syrop