Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka makaronowo-paprykowa
Sałatka makaronowo-paprykowa - składniki:
Sałatka makaronowo-paprykowa - sposób przygotowania:
Gotujemy makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na ćwiartki. Rozgrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury, układamy papryki na blasze skórką do góry i pieczemy na górnej półce przez 5-10 minut, aż skórka zacznie się przypiekać i odchodzić od miąższu. Studzimy, obieramy i kroimy na małe kawałki.
Mieszamy z makaronem i obficie posypujemy posiekanym koperkiem oraz serem. Studzimy, a przed podaniem skrapiamy oliwą.
Informacje o Sałatka makaronowo-paprykowa
-
Bar sałatkowy
. Polewamy oliwą i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Sałatka makaronowo-paprykowa (dla 2-3 osób) 250 g dowolnego rodzaju krótkiego makaronu (penne, fusilli), po 1 papryce czerwonej i
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki