Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Naleśniki: szpinakowe roladki
Naleśniki: szpinakowe roladki - składniki:
Naleśniki: szpinakowe roladki - sposób przygotowania:
Szpinak blanszujemy i odcedzamy. Jajka, śmietanę lub mleko, mąkę i przyprawy ubijamy razem i odstawiamy na 20 minut. Następnie łączymy ze szpinakiem i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wylewamy ciasto szpinakowe i delikatnie rozprowadzamy. Gdy placuszek się zetnie, zsuwamy go na duży talerz, odwracamy i wrzucamy ponownie na patelnię, żeby podsmażyć go z drugiej strony (jest zbyt kruchy, aby zrobić to za pomocą łopatki). Gotowe placuszki posypujemy pokruszoną fetą i rolujemy. Szpinakowe roladki podajemy gorące.
Ażurowe naleśniki na słono
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki