Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśniki: szpinakowe roladki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Naleśniki: szpinakowe roladki - składniki:
Naleśniki: szpinakowe roladki - sposób przygotowania: Szpinak blanszujemy i odcedzamy. Jajka, śmietanę lub mleko, mąkę i przyprawy ubijamy razem i odstawiamy na 20 minut. Następnie łączymy ze szpinakiem i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wylewamy ciasto szpinakowe i delikatnie rozprowadzamy. Gdy placuszek się zetnie, zsuwamy go na duży talerz, odwracamy i wrzucamy ponownie na patelnię, żeby podsmażyć go z drugiej strony (jest zbyt kruchy, aby zrobić to za pomocą łopatki). Gotowe placuszki posypujemy pokruszoną fetą i rolujemy. Szpinakowe roladki podajemy gorące.
Ażurowe naleśniki na słono