Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mazurek różany
Mazurek różany - składniki:
Mazurek różany - sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z cukrem i konfiturą z róży, dodajemy zmielone migdały i przesianą bułkę tartą, całość dokładnie mieszamy. Masę rozsmarowujemy na blasze wyłożonej pergaminem natłuszczonym masłem, wstawiamy na 20-30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C i lekko zapiekamy, po czym odwracamy blachę, papier delikatnie zwilżamy wodą i zdejmujemy. Mazurek lukrujemy różową pomadą, a z białej robimy kratę. Ozdabiamy owocami z konfitury.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki