Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Panierowany kalafior

Autor
A A A
  • Panierowany kalafior

    Fot. Agata Jakubowska / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Panierowany kalafior - składniki:
Panierowany kalafior - sposób przygotowania: Kalafiora gotujemy przez 15 min w osolonej wodzie, następnie zanurzamy różyczki w cieście i smażymy w głębokim tłuszczu na złoto. Podajemy gorące, z pokrojoną cytryną.

Informacje o Panierowany kalafior

  • Na targu w Tunisie

    Na targu w Tunisie

    następnie również smażymy. Jajka sadzone i rybę smażymy na osobnych patelniach. Układamy wszystkie składniki warstwami: ryba, ziemniaki, papryczki, pomidory, jajka. Podajemy z sosem pomidorowym. Panierowany kalafior 1 kalafior podzielony na różyczki, sól