Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron z sosem tymiankowo - pietruszkowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron z sosem tymiankowo - pietruszkowym - składniki:
Makaron z sosem tymiankowo - pietruszkowym - sposób przygotowania: Natkę, tymianek, parmezan, orzechy i czosnek miksujemy na gładką pastę. Nie przerywając miksowania, powoli wlewamy oliwę. Gdy sos będzie gładki, przyprawiamy go do smaku solą i pieprzem. Możemy przełożyć do szczelnie zamykanego słoika i przechowywać około tygodnia w lodówce. Gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedzamy, podajemy z zielonym sosem, posypujemy startym na grube wióry oscypkiem.

Informacje o Makaron z sosem tymiankowo - pietruszkowym

  • Menu dnia z makaronem, który wybraliście na Facebooku

    propozycję wybraliście w głosowaniu na Facebooku. Makaron z sosem tymiankowo-pietruszkowym 300 g makaronu (najlepiej wstążek) 1 nieduży oscypek 1 łyżka oliwy sól Sos: 1 i 1/2 szklanki listków natki pietruszki 1/2 szklanki świeżego tymianku 1/2 szklanki startego parmezanu 1/2 szklanki uprażonych

  • Czosnek na zdrowie

    Czosnek na zdrowie

    domowników do stołu. Makaron z sosem tymiankowo-pietruszkowym Składniki: 1.5 szklanki liści natki po 1/2 szklanki świeżego tymianku startego parmezanu i posiekanych, uprażonych orzechów piniowych lub włoskich 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki oliwy sól pieprz 30 dag makaronu (najlepiej wstążek) nieco oliwy 1