Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa a'la minestrone z jagnięciną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa a'la minestrone z jagnięciną - składniki:
Zupa a'la minestrone z jagnięciną - sposób przygotowania: Udziec jagnięcy pieczemy według przepisu na ragout z jagnięciny. Po wystygnięciu mięsa oddzielamy je od kości. W garnku rozgrzewamy oliwę, wyciskamy czosnek (upieczony z jagnięciną), dodajemy warzywa pokrojone w drobną kostkę i bekon. Całość zalewamy bulionem, wrzucamy liść laurowy i gotujemy przez 20 minut. Następnie dodajemy pomidory, fasolę, wino oraz ryż i gotujemy kolejne 20 minut na wolnym ogniu, aż zupa zgęstnieje i stanie się aromatyczna. Na koniec dodajemy mięso. Każdą porcję podajemy posypaną odrobiną parmezanu oraz drobno posiekaną bazylią.