Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Raclette z polędwicą wołową

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Raclette z polędwicą wołową - składniki:
  • 80 dag pokrojonej w cienkie plastry polędwicy wołowej
  • 150 ml oleju wymieszanego z 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy i szczyptą pieprzu kajeńskiego
  • 20 dag ementalera startego na grubej tarce
  • 12.5 dag ubitej śmietany kremówki
  • 2 posiekane pęczki dymki
  • sól
  • pieprz
Raclette z polędwicą wołową - sposób przygotowania: Mięso smarujemy olejem z przyprawami i pozostawiamy na około 3 godz., obracając od czasu do czasu. Ser mieszamy z bitą śmietaną. Na patelence układamy porcję dymki, na której umieszczamy kawałki mięsa. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i smarujemy śmietaną z serem. Zapiekamy, aż masa serowa się zrumieni. Podajemy z grzankami z bagietki.