Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Spaghetti z oliwkami i rukolą

Autor
A A A
  • Spaghetti z oliwkami i rukolą

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Spaghetti z oliwkami i rukolą - składniki:
  • 40 dag spaghetti
  • po 2 łyżki oliwy i skórki otartej z cytryny
  • po 1/4 szklanki czarnych oliwek i soku z cytryny
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryczki chilli
  • 1 pęczek rukoli
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
Spaghetti z oliwkami i rukolą - sposób przygotowania: Makaron gotujemy w posolonej wodzie al dente i odcedzamy. Na rozgrzanej oliwie smażymy krótko czosnek i oliwki. Dodajemy posiekane chilli, skórkę oraz sok z cytryny i smażymy minutę. Rukolę myjemy i oczyszczamy z ogonków. Makaron mieszamy z sosem, rukolą i parmezanem, doprawiamy solą i pieprzem