Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Trufle z piwem
Trufle z piwem - składniki:
Trufle z piwem - sposób przygotowania:
Rondelek z czekoladą i masłem umieszczamy w garnku z wodą i podgrzewamy, dopóki czekolada się nie rozpuści. Mieszamy energicznie, aż do uzyskania gładkiej masy. Cały czas mieszając, dodajemy powoli piwo, a potem cukier puder, migdały i rodzynki. Kiedy masa będzie jednorodna, pozwalamy jej trochę przestygnąć w temperaturze pokojowej, po czym wkładamy ją do lodówki, żeby stwardniała (co najmniej na 2 godziny). Z masy formujemy małe kuleczki, które posypujemy kakao w proszku i do momentu podania przechowujemy w lodówce.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki