Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryba w mleku kokosowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryba w mleku kokosowym - składniki:
Ryba w mleku kokosowym - sposób przygotowania: Czosnek drobno siekamy i rozcieramy z 2-3 szczyptami soli. Mieszamy z sokiem z cytryny i doprawiamy pieprzem. Rybę nacieramy marynatą i odstawiamy na 2 godziny. Następnie pieczemy ok. 15 minut w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, w temperaturze 180°C. Cebulę, chilli i pomidora obieramy, oczyszczamy, drobno kroimy i miksujemy wraz z kolendrą. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kilka minut warzywne purée. Mieszając, powoli wlewamy mleko kokosowe. Dusimy jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje. Polewamy sosem rybę i pieczemy 15-20 minut. Podajemy z ryżem.

Informacje o Ryba w mleku kokosowym

  • Menu dnia po azjatycku

    Malutkie kotleciki z ryby "na jeden kęs". Podawaj je z sosem z sosu sojowego i limonki oraz ryżem. Zobacz przepis na tajskie kuleczki z ryby Znakomity dodatek do pieczonego drobiu, curry lub potraw z ryb. Dodatek mleka kokosowego i imbiru sprawia, że ryż ma ciekawy, orientalny smak

  • Zanzibar - wyspa smaków

    Zanzibar - wyspa smaków

    cynamonu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Do żaroodpornego naczynia wlewamy 2 łyżki oliwy, wkładamy zamarynowane mięso, a na wierzch ryż. Skrapiamy oliwą, przykrywamy i wstawiamy na półtorej godz. do piekarnika nagrzanego do temp. 150°C. Podajemy gorące. Ryba w mleku