Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cannoli
Cannoli - składniki:
Cannoli - sposób przygotowania:
Ze wszystkich składników zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy je w folię i wstawiamy na 30 min do lodówki. Następnie rozwałkowujemy na grubość 3 cm. Szklanką o ostrym brzegu wycinamy kółka o śr. 10 cm i nawijamy je na metalowe rurki. Rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego nawinięte na rurki ciasto. Smażymy, aż będzie miało złoty kolor, osączamy na papierze kuchennym. Nim ostygnie, zsuwamy ciasto z rurek. Mieszamy składniki masy i wypełniamy nią rurki. Do masy można dodać posiekaną czekoladę.
Informacje o Cannoli
-
Włoski karnawał [WYNIKI KONKURSU]
Aneta K. za przepis na sałatkę z soczewicy z czerwoną cebulą Agnieszka S. za przepis na arancini Agnieszka B. za przepis na cannoli, włoskie rurki z serkiem ricotta Magdalena P. za przepis na castagnole Piotr K. za przepis na babkę pomidorową z szynka i oliwkami
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki