Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cannoli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Cannoli - składniki:
Cannoli - sposób przygotowania: Ze wszystkich składników zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy je w folię i wstawiamy na 30 min do lodówki. Następnie rozwałkowujemy na grubość 3 cm. Szklanką o ostrym brzegu wycinamy kółka o śr. 10 cm i nawijamy je na metalowe rurki. Rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego nawinięte na rurki ciasto. Smażymy, aż będzie miało złoty kolor, osączamy na papierze kuchennym. Nim ostygnie, zsuwamy ciasto z rurek. Mieszamy składniki masy i wypełniamy nią rurki. Do masy można dodać posiekaną czekoladę.

Informacje o Cannoli

  • Włoski karnawał [WYNIKI KONKURSU]

    Włoski karnawał [WYNIKI KONKURSU]

    Aneta K. za przepis na sałatkę z soczewicy z czerwoną cebulą Agnieszka S. za przepis na arancini Agnieszka B. za przepis na cannoli, włoskie rurki z serkiem ricotta Magdalena P. za przepis na castagnole Piotr K. za przepis na babkę pomidorową z szynka i oliwkami