Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z wątroby

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa z wątroby - składniki:
Zupa z wątroby - sposób przygotowania: Do wrzącej wody wkładamy obraną włoszczyznę i gotujemy z niej wywar. Cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na 1 łyżce tłuszczu, dodajemy obraną z błon, opłukaną i pokrojoną w małe kawałki wątrobę, wlewamy 3 łyżki wody i dusimy pod przykryciem 7 min. Mięso studzimy, mielemy w maszynce, dodajemy do przecedzonego wywaru. Zupę zaprawiamy zasmażką sporządzoną z mąki i pozostałego tłuszczu, rozprowadzoną niewielką ilością wywaru. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy z grzankami z bułki lub chleba, posypaną posiekanym koperkiem.