Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kiełbasa marynowana w piwie
Kiełbasa marynowana w piwie - składniki:
Kiełbasa marynowana w piwie - sposób przygotowania:
Surowe kiełbasy wkładamy do garnka i zalewamy piwem. Wrzucamy goździki, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy przez 30 min. Wyjmujemy kiełbasę i studzimy.Kiełbasy układamy na mocno rozgrzanym grillu i pieczemy przez 20 min, obracając i polewając odrobiną piwa, w którym się gotowały.Serwujemy obowiązkowo z musztardą miodową oraz szklanką takiego samego piwa jak to, w którym się kiełbasa gotowała.
- 4 surowe białe kiełbasy wieprzowe
- 1 l ciemnego piwa
- 2 goździki
- 2 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki