Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Raclette z indykiem, gorgonzolą i gruszką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Raclette z indykiem, gorgonzolą i gruszką - składniki:
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • szczypta pieprzu kajeńskiego
  • 4 cienkie
  • pokrojone w paski (po 120 g każdy) sznycle z indyka
  • 200 g pokruszonej śmietankowej gorgonzoli
  • 1 posiekany pęczek natki pietruszki
  • 2 duże gruszki (po 250 g) obrane
  • pokrojone w ósemki i skropione sokiem z cytryny
Raclette z indykiem, gorgonzolą i gruszką - sposób przygotowania: Z oleju, soli i obu rodzajów pieprzu przygotowujemy marynatę, którą zalewamy mięso i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Gorgonzolę mieszamy z natką. Na patelence układamy kawałki indyka oraz gruszki i obkładamy je równomiernie serem. Zapiekamy 12-15 minut, aż ser się lekko zrumieni.