Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaroniki z marcepanem

Autor
A A A
  • Makaroniki z marcepanem

    Fot. Marcin Klaban / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaroniki z marcepanem - składniki:
Makaroniki z marcepanem - sposób przygotowania: Ubijamy na sztywno białka z cukrem. Oddzielnie mieszamy cukier puder z migdałami. Do białka dodajemy mieszankę migdałową, mieszamy. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z gładką końcówką i wyciskamy równe porcje na blachę wyłożoną papierem. Makaroniki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 12 minut. W międzyczasie przygotowujemy ganasz. Pokruszoną czekoladę zalewamy zagotowanym mlekiem i miksujemy, żeby składniki się połączyły, jednocześnie dodając masło. Gotowym ganaszem smarujemy spody makaroników.

Informacje o Makaroniki z marcepanem

  • Menu dnia z solidną zapiekanką

    Menu dnia z solidną zapiekanką

    Idealnie rozgrzeje w zimny i deszczowy dzień. Solidna cebulowa zupa - najlepiej na rosole wołowym. Zupa cebulowa gęsta Składniki l rosołu wołowego 40 dag cebuli 6-8 dag masła 20 dag chleba razowego 2-3 dag masła do chleba sól pieprz imbir mielone goździki i gałka muszkatołowa d

  • Kulinarne trendy 2011

    Kulinarne trendy 2011

    z białek, cukru pudru oraz mielonych migdałów. Do ciasta dodaje się też przyprawy oraz kolorowe barwniki, dzięki którym wyglądają tak wesoło. Spróbujcie przygotować je sami » Makaroniki z marcepanem Nie znajdziecie w nich pozostawiających wiele do życzenia hot dogów lub hamburgerów, ale małe

  • Jaśnie Panie Marcepanie

    Jaśnie Panie Marcepanie

    Makaroniki z marcepanem Ciasto: 2 białka, 15 g cukru,115 g cukru pudru, 65 g mielonych migdałów Ganasz: 100 g mlecznej czekolady, 75 ml mleka, 30 g masła Ubijamy na sztywno białka z cukrem