Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grochówkowy kapuśniak
Grochówkowy kapuśniak - składniki:
Grochówkowy kapuśniak - sposób przygotowania:
Groch, oczyszczone i pokrojone w plasterki marchewkę i pietruszkę zalewamy 3 l wrzątku. Gotujemy 5 minut. Dodajemy obrane i umyte ziemniaki, pokrojone w kostkę. Gotujemy dalsze 15 minut. Wkładamy pokrojoną kapustę. Przyprawy podsmażamy na 3 łyżkach oleju i wkładamy do zupy. Gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Tofu kroimy w kostkę, przysmażamy na oliwie i dorzucamy do zupy. Przyprawiamy solą, pieprzem i maggi. Gotujemy ok. 5 minut.
- 25 dag żółtego łuskanego grochu
- 70 dag ziemniaków
- 20 dag marchewk
- 10 dag pietruszki
- 50 dag kwaszonej kapusty
- ewent. kostka wędzonego tofu
- 6 łyżek oleju
- 4-5 ziaren ziela angielskiego
- 6 liści laurowych
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka kolendry
- szczypta czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki cząbru
- 2 łyżki majeranku
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
- maggi
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki