Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Nadzienie pieczarkowo-gruszkowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Nadzienie pieczarkowo-gruszkowe - składniki:
Nadzienie pieczarkowo-gruszkowe - sposób przygotowania: Na dużej patelni rozgrzej oliwę i dodaj pokrojone w ćwiartki pieczarki (jeśli są małe, mogą być w całości), pokrojone w plasterki łodygi selera naciowego, szałwię i tymianek. Przesmażaj około 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną. Dopraw solą i pieprzem, przełóż do dużej miski. Do miski dodaj pokrojoną w kostkę bagietkę, obrane i pokrojone w kostkę gruszki, posiekane śliwki i wymieszaj. Następnie dodaj płyny i odstaw na chwilę, aż bułka namięknie. Masę przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj folią aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez 40 minut. Zdejmij folię i piecz kolejne 5 minut.