Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Watróbka z jabłkami i cebulką

Autor
A A A
  • Watróbka z jabłkami i cebulką

    Fot. TATA STUDIO / TEL 050125506

    Poziom trudności: łatwe

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Watróbka z jabłkami i cebulką - składniki:
Watróbka z jabłkami i cebulką - sposób przygotowania: Wątróbkę umyj, osusz i oczyść z błon. Cebulę pokrój w grube plasterki. Jabłka umyj, obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne i pokrój w ósemki. Osuszoną wątróbkę oprósz mąką krupczatką. Na rozgrzaną patelnię wlej niewielką ilość oleju i obsmażaj wątróbkę na rumiano po około 2 minut z każdej strony, zdejmuj z patelni na talerz. Na patelnię wrzuć cebulę i smaż, aż będzie złocistobrązowa, dopraw solą i pieprzem. Następnie na patelni przesmaż na rumiano ósemki jabłek, tak by się nie rozpadły. Pod koniec posyp jabłka majerankiem. Podawaj wątróbkę z jabłkami i cebulką.