Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ananas A la Mojito (na zimno)
Ananas A la Mojito (na zimno) - składniki:
Ananas A la Mojito (na zimno) - sposób przygotowania:
Odciąć górną i dolną część ananasa. Ustawić owoc pionowo na desce do krojenia i odcinać nożem skórę z dołu do góry. Za pomocą noża z ostrym końcem wyjąć lub odciąć pozostałe czarne ''oczka''. Przekroić ananasa na ćwiartki i odciąć rdzeń. Następnie pokroić wzdłuż, tak aby powstały cienkie paski, które układamy na dużym talerzu płasko jeden za drugim. Listki mięty rozetrzeć osobno z jedną łyżeczką cukru. Za chwilę wymieszać z pozostałym cukrem. Ananasa polać rumem, posypać cukrem, skórką i skropić sokiem z limonki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki