Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Placki z kaszy z prawdziwkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Placki z kaszy z prawdziwkami - składniki:
Placki z kaszy z prawdziwkami - sposób przygotowania: Przygotuj placki: Kaszę ugotuj na sypko według przepisu na opakowaniu w 500 ml wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Odcedź, ostudź. Kaszę wymieszaj z jajkami i parmezanem, dopraw solą i pieprzem. Z masy formuj placuszki i usmaż je na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Przygotuj grzyby: ząbki czosnku pokrój w cienkie plasterki. Grzyby oczyść i pokrój w plasterki. Na patelni roztop masło i przesmaż na nim grzyby z czosnkiem, aż będą miękkie i większość płynu odparuje. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Prawdziwki ułóż na gorących plackach i podawaj.