Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Placki z kaszy z prawdziwkami
Placki z kaszy z prawdziwkami - składniki:
Placki z kaszy z prawdziwkami - sposób przygotowania:
Przygotuj placki: Kaszę ugotuj na sypko według przepisu na opakowaniu w 500 ml wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Odcedź, ostudź. Kaszę wymieszaj z jajkami i parmezanem, dopraw solą i pieprzem. Z masy formuj placuszki i usmaż je na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotuj grzyby: ząbki czosnku pokrój w cienkie plasterki. Grzyby oczyść i pokrój w plasterki. Na patelni roztop masło i przesmaż na nim grzyby z czosnkiem, aż będą miękkie i większość płynu odparuje. Na koniec dopraw solą i pieprzem.
Prawdziwki ułóż na gorących plackach i podawaj.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki