Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jamajski ryż z fasolą (Rice and peas)
Jamajski ryż z fasolą (Rice and peas) - składniki:
Jamajski ryż z fasolą (Rice and peas) - sposób przygotowania:
Ryż namocz w wodzie przez dwie godziny, następnie dokładnie przepłucz go na sitku pod bieżącą wodą, odstaw.
Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Fasolę odcedź na sicie z zalewy - zalewę przelej do miski, dodaj do niej mleko kokosowe i tyle wody, aby otrzymać 3 szklanki (ok. 750 ml) płynu.
W głębokim rondlu rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę z czosnkiem i tymiankiem. Dolej mieszaninę mleka kokosowego, dodaj ryż i fasolę. Całość zamieszaj, dodaj cukier i sól, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj rondel pokrywką i duś, od czasu do czasu mieszając ok. 30 minut, aż ryż będzie miękki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki