Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczone papryki z anchois

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczone papryki z anchois - składniki:
Pieczone papryki z anchois - sposób przygotowania: Upiecz papryki: umyte papryki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanym do 190 st. C (w zwykłym piecu ok. 210 st. C). Piecz, obracając papryki od czasu do czasu, aż skórka sczernieje (ok. 30 minut, czas pieczenia zależy od wielkości i gatunku papryk). Alternatywnie opal na widelcu nad płomieniem kuchenki, aż skórka będzie czarna. Przełóż do torebki, zamknij i odłóż na 15 minut. Następnie obierz papryki ze skórki, usuń gniazdo nasienne i pokrój w ósemki. Rozłóż na przemian kolorami na dużym talerzu. Czosnek drobno posiekaj. Na patelni roztop masło, dodaj czosnek i anchois. Przesmaż, mieszając, aż fileciki się rozpadną. Rozłóż masę na pieczone papryki, skrop oliwą. Podawaj na ciepło lub na zimno.