Guacamole
Informacje o Guacamole
-
Menu dnia w stylu meksykańskim
Guacamole to jeden z najsłynniejszych specjałów kuchni meksykańskiej. Jeśli kupione przez ciebie awokado jest twarde i niedojrzałe, schowaj je do papierowej torebki i odłóż do szafki na 2-3 dni, by dojrzało. Gotowe guacamole podawaj z kawałkami kukurydzianej tortilli. Zobacz przepis na
-
Czy wiesz, z czego robi się guacamole i czym są hiszpańskie churros? [QUIZ]
quiz
-
Fajitas z kurczaka
skwierczące kawałeczki mięsa, a osobno tortille, dodatki (posiekana cebulka, guacamole, salsa). W ten sposób każdy może doprawić je , jak lubi najbardziej. Fajitas z kurczaka Lubię, by fajitas były kolorowe, dlatego dodaję do niego różnokolorowe papryki
-
Menu dnia z deserem wartym grzechu
interkulturowe danie, w którym wołowinę zastępuje drób, wieprzowina, a nawet krewetki. Pozostałe składniki to pole do kreatywności. Na pszenicznym lub kukurydzianym placku, oprócz mięsa muszą znaleźć się warzywa oraz dodatki: kwaśna śmietana, salsa, ser lub guacamole. Fajitas z kurczakiem i warzywami 2
-
Aperitif, pstrąg, sielawa
plasterki, skrapiamy oliwą, grillujemy lub krótko smażymy i wykładamy na talerze. Sandacza układamy na jarzynach. Robimy salsę. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy ok. 5 min. Salsą polewamy sandacza lub podajemy ją osobno w miseczce. Pstrąg na guacamole
-
Hochlander - poznaj nowy, wyjątkowy ser żółty! Nowość! [PRZEPISY]
, Włoszech, Francji, Anglii, Chile i RPA. Założyciel i członek Klubu Szefów Kuchni. Hochlander na romantycznej kanapce dla niej! Składniki: Chleb żytni na zakwasie 2 kromki Ser Hochlander 2 plasterki Pasta guacamole 60 g Orzechy włoskie 4 szt Kiełki
-
Menu dnia z gorącą czekoladą pomarańczową
rumienić. RADA: Do nadzienia możesz też dodać 4 łyżki ziaren kukurydzy. Podawaj gorące, z kwaśną śmietaną lub guacamole. Zobacz, jak zrobić guacamole Zobacz też przepis na: Quesadillas smażone z serem Idealny deser na jesienne, szare popołudnie. Tak przygotowaną gorącą czekoladę podawaj z
-
Menu dnia z łososiem w czerwonej marynacie
Alternatywa dla meksykańskiego guacamole - delikatny mus z awokado z cebulką, pomidorkami cherry i aromatyczną bazylią. Podawaj go z ugotowanymi na twardo jajkami przepiórczymi, jako dodatek do grzanek lub blinów. Mus z awokado i bazylii Składniki: 1 awokado sok z 1/2 cytryny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki