Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Marynowany łosoś w wiśniówce z sosem z kopru i sera białego na sałatce z kiełków fasolki szparagowej
Marynowany łosoś w wiśniówce z sosem z kopru i sera białego na sałatce z kiełków fasolki szparagowej - składniki:
Marynowany łosoś w wiśniówce z sosem z kopru i sera białego na sałatce z kiełków fasolki szparagowej - sposób przygotowania:
Sól wymieszaj z cukrem, gałązkami kopru i startą skórką cytryny, ułóż na niej łososia i zalej wiśniówką. Wstaw do lodówki na 24 godziny. Sok z cytryny wymieszaj z miodem i musztardą. Następnie, ciągle mieszając, wtłocz do niego oliwę. Na koniec dodaj drobne gałązki kopru, pokruszony ser twarogowy i wstaw do lodówki na 12 godzin. Łososia opłucz z soli, pokrój w cienkie plastry, ułóż na kiełkach fasolki szparagowej i polej sosem.
- 500 g filetów z łososia
- 100 g kiełków fasolki szparagowej
- 10 g kopru
- 500 g soli morskiej
- 150 g cukru
- skórka z cytryny
- 150 g wiśniówki
- Sos:
- 150 ml oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- 50 g miodu
- 20 g musztardy
- 50 g sera twarogowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki